Spletni piškotki

Politika spletnih piškotkov

Slovensko strokovno združenje za Limfedem, Ulica Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju upravljavec) na svoji spletni strani https://www.limfedem.si/ uporablja piškotke in piškotkom podobne tehnologije, ki omogočajo pridobivanje podatkov.

Ta politika vsebuje informacije o tem katere piškotke uporabljamo, na kakšen način in za kakšne potrebe. Poleg tega politika podaja informacije, kako lahko sami urejate nastavitve, ki jih želite na področju piškotkov.

Za morebitna vprašanja v zvezi z uporabo politike smo vam na voljo na: info@limfedem.si

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletne strani. Največkrat izboljšajo in olajšajo uporabniško izkušnjo uporabnika.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika oz. napravo za dostop do spleta prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov.

VRSTE PIŠKOTKOV

Obvezni/nujni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možna uporaba spletne strani ali pa so onemogočene nekatere funkcije spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Funkcionalni piškotki bodo naloženi, v kolikor se boste z njihovo uporabo strinjali.

Analitični piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Analitični piškotki se bodo naložili na vašo napravo, v kolikor se boste z uporabo le teh strinjali.

Oglaševalski piškotki

To so piškotki, ki se uporabljajo z namenom, da vam prikažejo ciljane oglase prilagojene vašim preferencam. Na podlagi zbranih informacij vam nudimo oglase, prilagojene vašim interesom ter preprečimo prikaz oglasov, ki za vas niso relevantni in zanimivi.

Oglasni piškotki se bodo naložili na vašo napravo, v kolikor se boste z uporabo le teh strinjali.

UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANI

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe zberemo informacije, ki nam omogočajo razumevanje delovanja naše spletne strani, zaradi česar lahko izboljšujemo delovanje strani.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Kategorija

Stran izvora

_ga

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Analitični

www.limfedem.si

_gid

Statistika ogledov spletne strani

1 dan

Analitični

www.limfedem.si

_gat

Statistika ogledov spletne strani

10 minut

Analitični

www.limfedem.si

cookiealert   

Piškotek s katerim si stran zapomni vašo odločitev vezano na uporabo piškotkov

1 leto

Funkcionalni

www.limfedem.si

NID

Identifikator za Google nastavitve

6 mesecev

Funkcionalni

.google.si

1P_JAR

Statistika in konverzije

1 mesec

Analitični

.google.si

CONSENT

Piškotek v katerem se hrani Vaše strinjanje z uporabo Googlovih storitev.

20 let

Funkcionalni

.google.si

session_sid

Identifikacijski piškotek.

Do konca seje

Analitični

www.limfedem.si

PHPSESSID

Sejni piškotek

Do konca seje

Analitični

mf.platformax.com

fr

Piškotek si zapomni Facebook Id ter Id brskalnika za potrebe oglaševanja

3 mesece

.facebook.com

UREJANJE PIŠKOTKOV

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. V primeru, da zavrnete uporabo nujnih piškotkov, lahko to povzroči omejeno delovanje ali onemogoči delovanje spletne strani.

Piškotne lahko urejate neposredno v brskalniku ali preko uporabe našega orodja na spletni strani. V nadaljevanju vam podajamo možnosti urejanja piškotkov.

UREJANJE PIŠKOTKOV V BRSKALNIKU

Za informacije o nastavitvah in urejanju piškotkov v posameznem brskalniku kliknite na ime vašega brskalnika:

Opozarjamo vas, da je v tem primeru potrebno urediti nastavitve piškotkov za vsak brskalnik, ki ga uporabljate. Prav tako je mogoče, da boste zaradi nadgradnje brskalnika ali drugih posodobitev morali ponovno nastaviti izbrane nastavitve piškotkov.

IZBRIS PIŠKOTKOV

Za izbris piškotkov naših partnerjev, ki delujejo na domeni “www.limfedem.si”

SPREMEMBA NASTAVITEV

Za spremembo nastavitev piškotkov kliknite na Nastavitve v brskalniku, ki ga uporabljate in sledite navodilom.

PRAVICE V ZVEZI Z OBDELAVO PODATKOV

Glede obdelave osebnih podatkov, ki jo izvajamo s piškotki, imate enake pravice kot pri splošni obdelavi osebnih podatkov. Vse pravice in način kako jih lahko izvajate, so opredeljeni v naši politiki zasebnosti.

SPREMEMBE POLITIKE


Pridržujemo si pravico do prihodnjih sprememb tega pravilnika o zasebnosti zaradi sprememb veljavne zakonodaje ali zavezujočih pravil poslovanja upravljavca podatkov. O morebitnih takih spremembah vas bomo obvestili z objavo na spletni strani www.limfedem.si.

Politika zasebnosti velja od DD.MM.LLLL